Капитан Америка: Първият отмъстител е нещо съвсем различно от досегашните филмови адаптации на Marvel. Историята разказва за едно дребно хилаво момче, което иска да се присъедини към армията за да участва във Втората Световна Война, да точно така действието на филма се развива имено по време на Втората Световна Война, първото нещо което прави силно впчатление са декорите, много е приятно човек да се наслаждава на добре свършена работа, личи си колко много време и старание е вложено в изработването на декора, избора на дрехи и т.н.

От както разбрах, че именно Крис Еванс (Фантастичната четворка) ще играе главната роля ми стана страшно любопитно тъй като той вече е играл във два филма на Marvel а именно като човека факла от филма Фантастичната четворка може би това е единствения актьор който някога е играл в два различни филма като два различни супер героя. Бих казал, че Еванс доста добре се е справил с ролята на първият отмъстител, а догодина той ще се появи и в дългоочаквания филма Отмъстителите в който ще видим още Железния човек, Тор, Ник Фюри, Черната вдовица и много други.


Но да оставим това за малко и да поговорим още за Капитан Америка, филма е интересен и 3D-то е добро, актьорския състав е подбран много прецизно. Както във всички филми на Marvel ще видите прикючения, екшън, зрелищни срещи, напрежение, драма и разбира се както винаги хепи едн или може би не? Това оставям на вас да разберете като отидете да гледате филма, който тръгва от 22.07.2011 по кината.

А и да не забравя да добавя след края на филма изчакайте още 10 минути за да видите късометражното филмче на Marvel (което има в почти всички филми на Marvel) за пореден път са се постарали да ни изненадат с нещо много интересно за предстоящия нов филм на компанията.



Автор: Александър Пейчев
Източник: KinoPassion