Класическите вампирски филми, вече и в ново измерение.


Нощта на ужаситe 3D е римейк на едноименния култов филм от 1985 година. Качествата на филма е че е напрвен по различен начин от оригинала и същевеременно набляга на малко по- различни неща от оригинала. Обстановката е мрачна и на места леко напрегната, определено това не е поредния лигав филм с вампири които свикнахме да се появяват в последните години по кината.



Актьорския състав е много интересен приятеля на главния герой Ед в ролята Кристофър Минц-Плейс (Kick-Ass: Шут в г*за) се справя по едни чудесен начин със спецификата на героя си и ни показва завидни умения като цяло, но от всички най – голяма заслуга според мен за успеха на филма ще има Колин Фарел. Според мен точно той е човека за тази роля. Някък си като че ли му идва от вътре да е вампир, сякаш е чакал точно тази роля да можем да го видим в друга светлина (или по-скоро в друга тъмнина, нали вампирите не обичат да седят на светло).


Определено филма е интересен и сполучлив, поне според мен тъй като отидох с очаквания, като за поредния римейк (в послените години се нагледахме на прекалено много) обаче за 110 минути, което си е доста за филм от този жанр, успя да ме обеди, че има доста добри моменти и интересни сцени, 3D-то не беше лошо даже доста интересно да гледаш вампир в 3D е много специфично преживяване. Определено хората, които си падат по точно този тип филми ще го оценят подобаващо. Надявам се че няма да направят още 10 продължения, но това само времето ще го покаже.

Моята лична оценка е 3/5



Автор: Александър Пейчев

Share/Bookmark