Една закъсняла коледна 3D приказка.

С 1 година закъснение най-накрая и в България се появи Лешникотрошачката 3D. Филма е по сценарии и режисура на Андрей Кончаловски който пристигна в столицата ни за премиерата на филма. Филма с бюджет от 90 милиона е съвременен прочит на едноименната класическа творба Лешникотрошачката, но този път заснета в 3D формат. С участието на звезди като Джон Туртуро, Нейтън Лейн, Ричард Грант и Ел Фанинг.

Предполагам, че почти всички са гледали или чели историята затова са наясно с основата на филма. Чрез 3D технолигията, фантазията и ефекти Кончаловски разказва историята по различен и интересен начин с която цели да запази интереса на зрителите и мисля, че се е справил доста добре. Виена през 20-те. Деветгодишната Мери живее в образцов дом, не й липсва нищо близка човешка душа.

Въпреки, че е заобиколена от прекрасни играчки, Мери копнее за топлотата на своите родители, които са доста резервирани към хлапето. В коледната нощ момиченцето получава дървена кукла от своя вуйчо. Мери няма търпние да вдъхне живот на играчката. А на Коледа стават чудеса и куклата наистина оживява.

Лешникотрошачката 3D е вече по кината в дигитално 3D.

Моята лична оценка е 3/5



Автор: Александър Пейчев

Share/Bookmark